+420 775 707 170, +420 775 630 965 g-color@g-color.cz

Článek

Práškové barvy.


Technika práškového lakování se v současnosti těší velké oblibě. Jaké barvy se při této moderní technologii, práškovém lakování, užívají?


Technika práškového lakování si získala své pÅ™íznivce pÅ™edevším díky své praktičnosti a užitečnosti. SamozÅ™ejmÄ› i používané práškovací barvy jsou účelné a pÅ™i profesionálním zacházení a správném používání vydrží barevný nános dlouhé roky. S práškovými barvami se setkáváme dnes a dennÄ› napÅ™. u domácích spotÅ™ebičů, na topení, rámech jízdních kol či nejrůznÄ›jších bytových doplňcích.
Barvy, které se užívají pÅ™i práškovém lakování, je možné označit jako průmyslové, nátÄ›rové barvy, které jsou vyrábÄ›né ze smÄ›sice pigmentů či pryskyÅ™ic. Tento typ barev je vhodné použít pro povrchovou úpravu různých materiálů pro vnitÅ™ní, ale i venkovní použití. Barevná škála barev pro práškové lakování obsahuje nepÅ™eberné množství odstínů a typů.
Jak již název napovídá, práškové barvy mají práškovou konzistenci, jsou tedy suché a sypké. Barvy není nutné pÅ™ed samotným procesem práškového lakování nijak pÅ™ipravovat či míchat, jsou určeny k rovnou k nanášení na povrch.
Existuje mnoho druhů práškových barev, které jsou vhodnÄ›jší pro určitý typ využití. Epoxidové barvy jsou určeny výhradnÄ› pro vnitÅ™ní použití a jsou velmi odolné vůči korozi. Práškové barvy epoxipolyesterové jsou vhodné spíše do interiéru, ale krátkodobÄ› je možné je vystavit i venkovním podmínkám. Polyesterové barvy umí odolat vÄ›tru, UV záÅ™ení a proto jsou ideální pro venkovní použití. Polyuretanové práškové barvy jsou zvláštÄ› odolné venkovním podmínkám. Posledním typem práškových barev jsou akrylátové barvy, které jsou hojnÄ› využívány v automobilovém průmyslu.
Nejen že existují různé typy práškových barev, ale je možné si vybrat také mezi nejrůznÄ›jšími strukturami povrchu. Výsledný produkt po práškovém lakování může být matný, lesklý, pololesklý, strukturální, metalický či kladívkový.
Práškové barvy jsou ideální pro úpravu kovu, protože velmi dobÅ™e pÅ™ilnou k povrchu pÅ™edmÄ›tu. Zároveň jsou šetrné k životnímu prostÅ™edí, jsou velmi kvalitní a vydrží na pÅ™edmÄ›tu velmi dlouho. Pro kvalitnÄ› provedené práškové lakování je velmi důležité pÅ™edmÄ›t očistit a zbavit nečistot, které brání dokonalému pÅ™ilnutí k povrchu stÅ™íkaného pÅ™edmÄ›tu. V G-Color Vám pÅ™edmÄ›t nejprve pečlivÄ› očistíme (pískování či odmašÅ¥ování) a následnÄ› naneseme Vámi vybraný odstín barvy práškovým lakováním, aby si dlouho zachoval svou barvu.

Starší články